Ja si do KONTROLLOHET administrata ditën e zgjedhjeve: lëvizja e bërrylit tregon kë voton

Postuar më: June 6, 2013   |   Nuk ka asnjë koment

Administrata ka braktisur të gjitha detyrimet sociale, ekonomike dhe shërbimet publike ndaj qytetarëve dhe kush me detyrim e kush me dëshirë, është përfshirë në fushatë. Një punonjëse e burgut të Vaqarit, aktiviste e PD-së, e cila ka marrë edhe detyrën e kryetares së një komisioni në një qendër votimi në kryeqytet, tregon për “Fiks Fare” presionet që po u bëhen mësuesve për t’u angazhuar në strukturat e PD– së. Punonjësja e këtij burgu është kapur nga gazetarët investigativë të këtij emisioni në zyrën elektorale të PD- së, teksa vijonte të priste simpatizantët e kësaj force politike. Me krenari ajo tregon se është caktuar kryetare e qendrës së votimit 1896. Përpara gazetarit të “Fiks Fare”, kjo grua tregon të gjithë skemën sesi është angazhuar administrata në fushatë dhe sesi u bëhet presion për t’u paraqitur pranë qendrave elektorale. Sipas saj, nëse punonjësit e administratës, që duhet të paraqiten sipas urdhrit të drejtuesve të tyre në qendrën elektorale të PD-së, ku ajo është e angazhuar, raportohen prej saj në qendra e tyre të punës dhe ata paguajnë me vendin e punës. Gjithashtu tregon edhe skemën sesi po u bëhet presion punonjësve të administratës për të kontrolluar votën e tyre për PD-në ditën e zgjedhjeve. Lëvizja e bërrylit në vendin e plotësimit të fletës së votimit do të jetë një tregues për të kontrolluar se kë subjekt ke votuar. Nëse nuk voton nr. 44, pra PD-në, sipas saj, këtë e tregon lëvizja e bërrylit në tavolinën e vendit të votimit. Pra nëse plotëson fletën e votimit për ndonjë subjekt tjetër partiak dhe jo për nr. 44, bërryli është treguesi që mund të tradhtojë punonjësit e administratës që nuk do t’i binden urdhrit të eprorëve. Kjo punonjëse e burgut të Vaqarit, identiteti i të cilës nuk u zbulua në emisionin “Fiks Fare”, tregon se [...]

Lexo më shumë

Blog

Artikujt kryesorë

Ngarko foton tënde

Ju lutem plotësoni emrin!

Ju lutem plotësoni mbiemrin!

Ju lutem shkruani adresën e email-it!

Të lutem plotëso titullin e fotos!

Të lutem posto foton!


Të lutem plotëso kodin captcha

Nuk e sheh dot imazhin? Kliko për refresh.

* Fotografia duhet të jetë nën 5 MB!

Ngarko videon tënde

Ju lutem plotësoni emrin!

Ju lutem plotësoni mbiemrin!

Ju lutem shkruani adresën e email-it!

Të lutem plotëso titullin e videos!

Të lutem posto videon!


Të lutem plotëso kodin captcha

Nuk e sheh dot imazhin? Kliko për refresh.